Vacature: servicemanager / coördinator M/V

Bibliotheeknetwerk Flevoland (BNF) is per 1 januari 2018 belast met een deel van de provinciale ondersteuningstaken in Flevoland. BNF is een kleine en flexibele organisatie, heeft een verzorgingsgebied met 411.670 inwoners, biedt service aan 11 bibliotheekvestigingen en daarmee aan 129.475 bibliotheekleden in Flevoland. BNF geeft uitvoering aan de provinciale netwerktaken zoals ze benoemd staan in de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob):

1. Distributie: het transport van media (boeken, etc.) tussen de bibliotheken en van de bibliotheken naar scholen en andere instellingen met bibliotheekcollecties.
  2. Doorvoeren van innovaties: het zogenaamde servicemanagement. BNF is de verbindende schakel in het bibliotheeknetwerk tussen het landelijk en lokaal niveau.

Per 1 september 2019 ontstaat een vacature voor

een energieke en gedreven servicemanager / coördinator M/V

voor 20 – 24 uur per week (aantal uren in overleg)

De functie omvat:

• Informeren, communiceren, verbinden en betrokkenheid creëren! Daar draait het om in deze uitdagende functie bij Bibliotheeknetwerk Flevoland.
  • Je bent een stevige gesprekspartner en fungeert graag als spin in het web in en buiten het Flevolandse bibliotheeknetwerk.
  • Als servicemanager/coördinator ben je verantwoordelijk voor de voortgang, ontwikkeling en kwaliteit van de dienstverlening van BNF.
  • Je ondersteunt het bestuur met rapportages en beleidsstukken in het kader van de subsidieaanvragen en –verantwoordingen.
  • Je rapporteert aan het bestuur van BNF.
  • Je draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken op het gebied van financiën.
  • Specifieke beleidsterreinen zijn: gegevenslevering, certificering, provinciale profilering, transport, marketing, collectiebeleid, cultuureducatie, landelijke campagnes/programma’s en kennisdeling.

Functie eisen

• HBO+ werk- en denkniveau
  • Bewezen kwaliteiten in communicatie
  • Resultaatgericht en zelfstandig kunnen werken
  • Sturing kunnen geven aan een proces van vernieuwing
  • Kennis van en inzicht in het bibliotheeknetwerk en relevante ontwikkelingen
  • Kennis en vaardigheden op gebied van rapporteren, budgetteren, plannen en organiseren
  • Kennis en ervaring op het gebied van marketing

Wat wij bieden

Een voorlopige aanstelling voor één jaar in schaal 10 van de cao Openbare Bibliotheken. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De medewerkers van BNF hebben kantoorruimte in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4.

Informatie

Voor nadere informatie en het functieprofiel kun je mailen naar secretariaat@flevomeerbibliotheek.nl

Solliciteren?

Stuur je sollicitatie uiterlijk 9 augustus a.s. naar secretariaat@flevomeerbibliotheek.nl

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 augustus vanaf 13.00 uur in Lelystad, op het kantoor van FlevoMeer Bibliotheek, Albert Einsteinweg 4 te Lelystad (Larserpoort).