Provinciaal transport

Bibliotheken vormen gezamenlijk een uitgebreid netwerk dat bibliotheekleden toegang geeft tot de collecties van de bibliotheken in Nederland. Om al het gevraagde materiaal snel bij de lezers te krijgen, is een efficiënte logistiek onmisbaar.

Het transport in Flevoland is uitbesteed aan de firma Snelle Jelle uit Almere. Drie keer in de week zorgt dit bedrijf ervoor dat nieuwe en gereserveerde boeken en andere materialen langs de bibliotheken worden gedistribueerd.

De coördinatie van het provinciaal transport is in handen van de afdeling bedrijfsdiensten van FlevoMeer Bibliotheek.

Distributie IBL

Met distributie IBL worden de provinciale distributienetwerken gecombineerd met nachtdistributie voor het vervoer van boeken (interbibliothecair leenverkeer) en CD’s (Centrale Discotheek Rotterdam) over provinciale grenzen heen.

De leverende bibliotheken (meestal PLUS bibliotheken) verzorgen de heenzending door het boek in een polyzip met een verzendbon (voorzien van barcodes) mee te geven aan hun POI.

Ontvangende bibliotheken moeten ervoor zorgen dat een boek op de juiste wijze weer retour wordt verstuurd, in de polyzip, met de oorspronkelijk verzendbon (met barcodes voor HEEN en RETOUR) die bij de heenzending bij het boek zat.

Vragen over distributie IBL? Mail: landelijkibl@probiblio.nl

Neem over dit onderwerp contact op met:

Jan Steffens
logistiek
manager bedrijfsdiensten FlevoMeer Bibliotheek
E-mail: j.steffens@flevomeerbibliotheek.nl
Telefoon: 088 008 0700 of 06 23666726