BNF ontvangt provinciale subsidie voor aanpak laaggeletterdheid

14 januari 2021

Provincie Flevoland kent stichting Bibliotheeknetwerk Flevoland (BNF) € 25.000 toe om in 2021 een extra impuls te geven aan de bestrijding van laaggeletterdheid in Flevoland. BNF werkt daarvoor nauw samen met De Nieuwe Bibliotheek en FlevoMeer Bibliotheek. “Dit betekent dat we echt kunnen gaan doorpakken”, aldus Sabine de Bruijn van BNF.

De verbindende kracht van de bibliotheeksector

BNF zet de eenmalige jaarsubsidie van het provinciale programma Krachtige Samenleving in om de Flevolandse bibliotheeksector nadrukkelijker te verbinden met overheidsbeleid en met andere organisaties die zich bezig houden met de aanpak van laaggeletterdheid. Belangrijk hierin is om goed werkende activiteiten uit de bibliotheeksector zichtbaarder en beschikbaarder te maken voor Flevolanders en partnerorganisaties.

Een goed voorbeeld van een best practise op gebied van praktisch en laagdrempelig leren voor volwassenen zijn de activiteiten van het DigiTaalhuis in Almere en de Huizen voor Taal in gemeenten Urk, Noordoostpolder, Zeewolde, Lelystad en Dronten. Dit jaar worden deze taalhuizen gecertificeerd. BNF begeleidt hen bij dit proces en presenteert samen met hen de uitkomsten aan de provincie en de gemeenten.

Daarnaast gaat BNF een training aanbieden aan Flevolandse zorg en welzijnsmedewerkers. BNF zal daarvoor aansluiting zoeken bij WEL in Flevoland en Hogeschool Windesheim.

Stichting Bibliotheeknetwerk Flevoland

BNF ondersteunt de Flevolandse bibliotheken op het gebied van kennis, ervaring en netwerk. Maar ook op het gebied van facilitaire zaken en praktische ondersteuning. Hierdoor kunnen FlevoMeer Bibliotheek en De Nieuwe Bibliotheek zich optimaal richten op hun primaire dienstverlening, om zo bij te dragen aan optimale kennisontwikkeling van alle Flevolanders en het feit dat zij volwaardig mee kunnen doen in de kennissamenleving.
Meer weten? Neem dan contact op met coördinator en servicemanager Sabine de Bruijn