Nieuwsoverzicht

Wij zoeken een Stichting manager

23 december 2022
Kom je ons team versterken? Je kunt tot 10 januari 2023 reageren.  
Lees verder

Wij zoeken een adviseur

23 december 2022
Kom je ons team versterken? Je kunt tot 10 januari 2023 reageren.  
Lees verder

Masterplan basisvaardigheden

8 december 2022
Ook Flevolandse bibliotheken profiteren van aandacht voor leesbevordering bij het kabinet    In een in het voorjaar van 2022 aan de Tweede Kamer verstuurde brief van minister Wiersma en staatssecretaris Uslu hun brief over het Masterplan basisvaardigheden aan de Tweede Kamer gestuurd staat de volgende passage:
Lees verder

Erasmus+ studiereizen in de provincie Flevoland

8 december 2022
In 2022 heeft Bibliotheeknetwerk Flevoland kennisgemaakt met Erasmus+. Zij faciliteren onder andere studiereizen, bijvoorbeeld omtrent mobiliteit. Na verkennende gesprekken met Peter van Deursum (Erasmus+) en Ingrid Bon (Rijnbrink) zijn we tot de conclusie gekomen dat het Innovatieteam, Bibliotheeknetwerk Flevoland, FlevoMeer Bibliotheek en De Nieuwe Bibliotheek in aanmerking komen om een subsidieaanvraag (februari 2023) in te..
Lees verder

Leren voor Werk

10 november 2022
Maandag 31 oktober is innovatieproject Leren voor Werk van start gegaan. Voor dit project hebben vijf partners de handen ineen geslagen: Werkbedrijf Lelystad, Concern voor Werk, IVIO-opleidingen, Huis voor Taal Lelystad en Bibliotheeknetwerk Flevoland. Gemeente Lelystad steunt het project en landelijk expertisecentrum CINOP wordt ingezet als externe adviseur.
Lees verder

Basisvaardigheden

13 oktober 2022
Bibliotheeknetwerk Flevoland neemt meerdere keren per jaar deel aan de landelijke Programmaraad Basisvaardigheden. Deze programmaraad is georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek met deelname van alle Provinciale OndersteuningsInstellingen (POI). Het doel is om landelijk kennis uit te wisselen met betrekking tot basisvaardigheden.
Lees verder