Evie Lucassen Flevolandse finalist Pabo Voorleeswedstrijd

29 maart 2022

Evie Lucassen van Windesheim Almere vertegenwoordigt Flevoland tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd op 1 juni aanstaande.
De publieksjury en de vakjury waren unaniem in hun keuze voor Evie.
De vakjury bestond uit schrijver Gideon Samson, docent Nederlands Zita Vermesi en de Flevolandse winnaar van de vorige editie Sam Lange.
Evie las voor uit Lang geleden, de geschiedenis van Nederland in vijftig voorleesverhalen van Arend van Dam. Ze had gekozen voor het verhaal over Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke dokter.

De Flevolandse finale in De Nieuwe Bibliotheek Almere kon dit jaar gelukkig weer plaatsvinden met publiek, zodat de klasgenoten van de vier finalisten hen konden aanmoedigen.
Voorafgaand aan de wedstijd hield Gideon Samson, bekend van onder andere het boek Zeb, een vurig pleidooi  over het grote belang van voorlezen, en dan vooral door juffen en meesters. Presentator Helprich ten Heuw ging hier tijdens het juryberaad nog even op door met de voorlezers en het publiek. Een pabostudent die zelf plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor zijn of haar leerlingen.
We weten nog niet tegen welke andere 11 finalisten Evie het opneemt tijdens de landelijke finale, maar denken dat zij kans maakt op een hoge notering en wensen haar vooral ook veel plezier.