Flevoland twee voorleeswinnaars rijker

17 april 2024

Sophia Klickermann van De Flierefluiter in Almere heeft de provinciale finale gewonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen in groep 7 en 8 in het basisonderwijs.

Ze las voor uit het boek Het Pungelhuis van Annet Huizing. Volgens de jury introduceerde ze het boek prachtig door ons aan het nadenken te zetten en zoog ze het publiek vervolgens het verhaal in.

De provinciale finale van Read2Me! voor brugklassen in het voortgezet onderwijs is gewonnen door Rayen Saba.

Rayen die voorlas uit Amari en de Nachtwachters van B.B. Alston was een echte pleitbezorger van het  lezen. Hij gebruikte zijn stem goed en nam voldoende rust.

In totaal hebben negen basisschoolleerlingen en vijf brugklasleerlingen, afkomstig uit alle Flevolandse gemeenten, op 16 april jl. in De Kubus in Lelystad voorgelezen tijdens dit door de Flevolandse bibliotheken georganiseerde evenement.

De presentatie was in handen van Matthijs Biesmans. Tijdens de pauze van de Nationale Voorleeswedstrijd was er een optreden van Zangeres Kim Pendjol en toetsenist Satish Khoesiaal. Bij Read2me! hield schrijfster Maren Stoffels haar publiek in de ban met een spannende presentatie over haar nieuwste boek Mystery guest.

De twee Flevolandse winnaars mogen het opnemen tegen de andere provinciale kampioenen tijdens de landelijke finales die worden gehouden op respectievelijk 22 mei (De Nationale Voorleeswedstrijd) en 1 juni (Read2Me!).

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de
Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door
Nederlandse Boekenbon.