Flevoland twee voorleeswinnaars rijker

12 april 2022

Marilen Coenen van basisschool De Regenboog uit Urk heeft de provinciale finale gewonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen in groep 7 en 8 in het basisonderwijs.

Ze las voor uit het boek Actie voor de apen van Liesbeth van Binsbergen en sleepte je mee in het verhaal. Het fragment speelde zich af in de kamer van de schooldirecteur en als luisteraar leek je daar op dat moment ook zelf aanwezig te zijn.

‘s middags heeft Stacey van Hilten van Het Baken Park Almere de provinciale finale gewonnen van Read2Me! voor brugklassen in het voortgezet onderwijs.

Stacey nam het publiek tijdens haar inleiding mee naar de plek in haar boek waar het allemaal begon. Ze las fijn voor uit het boek Lockdown van Maren Stoffels en maakte goed contact met het publiek. Ze beleefde haar teksten en overtuigde.

In totaal hebben negen basisschoolleerlingen en vijf brugklasleerlingen, verspreid over alle Flevolandse gemeenten, op 12 april jl. in De Kubus in Lelystad, voorgelezen tijdens dit door de Flevolandse bibliotheken georganiseerde evenement.

De presentatie was in handen van Chantal Heemskerk. Tijdens de pauze van het ochtendprogramma was er een optreden van Zangeres Elise de Koning en toetsenist Satish Khoesiaal. ’s Middags maakte Luan Buleshkaj zijn opwachting.

De twee Flevolandse winnaars mogen het opnemen tegen de andere provinciale
kampioenen tijdens de landelijke finales die worden gehouden op respectievelijk 25 mei (De Nationale Voorleeswedstrijd) en 4 juni (Read2Me!).

 

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.