Innovatieve ideeën zijn welkom

13 december 2021

Het Innovatieteam onder leiding van Daniel Wortel en Bibliotheeknetwerk Flevoland in samenwerking met Tjarko Roorda en Lizet Klein Nagelvoort werken nauw samen om de maatschappelijke relevantie van de bibliotheek te versterken. Dat doen we door middel van innovatieve ideeën. In opdracht van Provincie Flevoland investeren we in Partnerprojecten. Maar wat zijn partnerprojecten precies?

Dat zijn projecten in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties, ondernemers en vereniging die kansen zien voor lokale en provinciale samenwerking mét de Nieuwe Bibliotheek en/of FlevoMeer Bibliotheek. In 2020 en 2021 hebben wij het succesvolle COVID-Leesoffensief georganiseerd waarin jeugdauteurs en spoken word artiesten gastlessen verzorgden op het voortgezet- en praktijkonderwijs. En in 2021 was dat het Kinderboekenbal.

Natuurlijk willen we de innovatieve ideeën koppelen aan onze drie maatschappelijke opgaven: geletterde samenleving, leven lang ontwikkelen en participatie in een informatiesamenleving. In de periode 1 april tot 31 mei 2022 is er de mogelijkheid een plan in te dienen bij de Provincie Flevoland met een maximaal budget van €40.000,-.

Mocht jij, jouw team of een samenwerkingspartner een innovatief idee hebben, meld je dan bij d.wortel@denieuwebibliotheek.nl of t.roorda@bnfl.nl. Op donderdag 27 januari 2022 organiseren we van 10.00 – 11.00 uur een online inspiratie- en kennissessie over de Partnerprojecten. Houd daarvoor Blink en Flip in de gaten.
Wij helpen, denken en doen graag met je mee!