Jaaroverzicht 2020

4 februari 2021

Welkom op deze pagina over het jaaroverzicht 2020 van BNF!

U vindt hier alle informatie over ons jaaroverzicht van 2020. Hieronder kunt u ons digitale jaaroverzicht bekijken en op deze pagina vindt u ook de verantwoording van onze cijfers.
Wilt u weten waar BNF trots op is? Scroll dan naar beneden en lees meer over de ontwikkelingen die BNF vorig jaar doormaakte als organisatie, maar ook over de  flexibiliteit van onze VoorleesExpress collega’s in Flevoland.

Jaaroverzicht 2020

Het bestuur over BNF in 2020

“BNF heeft in 2020 kritisch naar haar rol en taken gekeken. Daarin is focus aangebracht. De nog jonge organisatie zit na de opstartfase in de fase van doorontwikkeling. Er is een ondernemende, resultaatgerichte en flexibele werkwijze ontwikkeld. Voorbeelden zijn de nauwere samenwerking met het provinciaal innovatieteam van de bibliotheken, de projectaanvragen bij de provincie in het kader van bibliotheekvernieuwing (COVID Leesoffensief) en de Krachtige Samenleving (Plan Laaggeletterdheid) en duidelijke inhoudelijke keuzes in de ondersteuning en begeleiding van de bibliotheken. BNF heeft voor de Flevolandse bibliotheken een belangrijke rol gespeeld in het landelijk overleg over de COVID maatregelen. Als bestuur zijn wij trots op de ontwikkeling die BNF doormaakt en de bijdrage die zij levert aan de provinciale samenwerking.”- Bestuur BNF, Jan Gommer en Annerie Brenninkmeijer.

De cijfers

De cijfers in het jaaroverzicht 2020 zijn in dit document verantwoord.

Jaaroverzicht 2020

Het team BNF is trots op

Karin de Jong:
`Ik ben trots op mijn collega’s van de VoorleesExpress-locaties in Flevoland. Zowel de nieuwe bibliotheek Almere, Stichting Welzijn Lelystad als de nieuwe locatie FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder hebben het programma -waarin vrijwilligers bij gezinnen thuis komen voorlezen- zoveel mogelijk draaiende gehouden in een jaar, waarin door het coronavirus de bezoeken niet meer zo vanzelfsprekend waren. Tijdens het provinciale overleg, dat juist door corona veelvuldiger plaatsvond, werden mooie -offline en online- alternatieven uitgewisseld.’’

Tjarko Roorda:
Ik ben trots op de privacy E-learning modules, die BNF samen met andere POI’s en bibliotheken heeft ontwikkeld. Het is een training die beschikbaar gesteld is voor alle bibliotheekmedewerkers in Nederland. De training draagt bij aan de bewustwording van medewerkers, want die noodzaak zal er altijd zijn, en de reacties die we ontvangen op de inhoud zijn erg positief.

Sylvie Checuz:
Ik ben trots op onze vernieuwde website. In 2020 hebben we onze website een facelift gegeven en helemaal aangepast aan onze nieuwe huisstijl. Daarmee willen we onze herkenbaarheid vergroten en ons beter profileren naar buiten toe. Onze website is nu een belangrijk informatie kanaal geworden waar de projecten waar we aan meewerken goed uitgelicht worden maar ook waar oudere en/of afgeronde projecten beschikbaar blijven en te allen tijde geraadpleegd kunnen worden.

Sabine de Bruijn:
Ik ben trots op De Nieuwe Bibliotheek die samen met lokale partners een taalakkoord tekende en daarmee vol inzet op taalondersteuning aan volwassenen. Door regionaal samen te werken, kunnen we als bibliotheeksector nog meer betekenen voor Flevolanders met een leervraag. We zijn erg blij met de opdracht die de provincie Flevoland voor deze samenwerking aan BNF heeft verstrekt.