Sarah Kaid Flevolandse finalist Pabo Voorleeswedstrijd

31 maart 2023

Sarah Kaid van Windesheim Almere vertegenwoordigt Flevoland tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd op 31 mei aanstaande in Utrecht.
De publieksjury en de vakjury waren unaniem in hun keuze voor Sarah. Sarah las voor uit de klassieker Minoes van Annie M.G. Schmidt. De vakjury bestond uit schrijver Thijs Goverde, docent Nederlands Zita Vermesi en docent logopedie Katja Toom. De vakjury prees de goede fragmentkeuze van Sarah en zei dat ze de spanning uit dit fragment uitermate goed overbracht.

 

Voorafgaand aan de wedstijd introduceerde presentator Paulien van den Burg schrijver  Thijs Goverde door te refereren aan een lange autorit met haar gezin die memorabel werd door het voorlezen van één van zijn boeken uit de Donderkat-serie. Vervolgens maakte Thijs samen met het publiek een opsomming van alle redenen, waarom je als juf en meester moet voorlezen (zie één van de foto’s voor het resultaat).

We weten nog niet tegen welke andere 11 finalisten Sarah het opneemt tijdens de landelijke finale, maar denken dat zij kans maakt op een hoge notering en wensen haar vooral ook veel plezier.