Springlezend LIVE op 24 mei – Primair onderwijs

4 mei 2023

Na het grote succes van de eerste uitzending, vindt op woensdagmiddag 24 mei de tweede editie plaats van Springlezend LIVE, dé interactieve talkshow over leesonderwijs. De talkshow van en voor leerkrachten begint om 15.30 uur en is zowel online te bezoeken als live (in De Nieuwe Bibliotheek Almere).

Wil jij meepraten over actuele onderwerpen rondom leesbevordering en geïnspireerd worden door collega’s? Meld je dan nu aan!

Deze editie draait om de vraag: hoe motiveer je de leerling? Hoe krijg je de hele klas aan het lezen, ook die ene leerling die echt niet van lezen houdt? Praat mee of luister hoe collega’s omgaan met kwesties waar je zelf ook tegenaan loopt.

De talkshow wordt gepresenteerd door Angela Esajas (Leraar van het Jaar 2021) en Meester Erwin. Tafelgasten zijn de bevlogen leerkrachten Linda Pereboom, Maria Streefkerk en Geert Vermeegen en leesconsulent Nicolet Korenblik. Spoken word-artiest Babs Gons brengt een ode aan de leerkracht en auteur Simon van der Geest laat zien hoe hij kinderen enthousiasmeert voor lezen. Ook krijg je volop boekentips voor de mooiste, recente kinderboeken.

Alle aanwezigen in de bibliotheek (Stadhuisplein 101, Almere) krijgen een boek cadeau van Simon van der Geest. Na afloop van het programma is er een meet & greet met de auteur, en is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met vakgenoten door te praten.

Wil je vooraf al meepraten over het programma? Laat het ons weten via springlezend@lezen.nl.

Springlezend LIVE
Woensdag 24 mei
15.30 uur tot ongeveer 16.30 uur

Gratis aanmelden en meer informatie via springlezend.nl/live.