Winnaar Speak to Me!

8 juni 2023

Roan van Groot Battavé van Pro Almere, locatie Bachweg, heeft de tweede editie gewonnen van de spoken word-wedstrijd  voor het Flevolands praktijkonderwijs.
De jury zag dat Roan uit zijn hart sprak en in een ‘’flow’’ zat. Het was een ritmische tekst met mooie klankrijmen. 

De wedstrijd is georganiseerd door het Flevolands bibliotheeknetwerk in samenwerking met het praktijkonderwijs in Almere, Lelystad (De Steiger)  en Emmeloord (Aeres). 

Spoken word-artiesten Sjaan Flikweert en Tyler Koudijzer zijn eerder dit schooljaar aan de slag gegaan met de leerlingen van alle eerste klassen om zelf spoken word te maken. Tijdens schoolfinales is bepaald welke leerlingen de school zouden vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale. 

De veertien finalisten kwamen op 8 juni in een limousine aan bij De Kubus in Lelystad. Ze liepen vervolgens door een haag van klasgenoten over een rode loper naar de theaterzaal. 
De jury bij de provinciale finale bestond onder andere uit Mika Eijpe, de winnaar van de eerste editie van de Spoken Word wedstrijd. 

De schoolband van Pro Almere –School of Rock– verzorgde de intermezzo’s, wat resulteerde in een extra feestelijk evenement.

 

 

Bekijk hier onze video!